Doi ROMÂNI au făcut UN MILION de lire sterline într-un an. Ei vindeau pe Internet bunuri și servicii inexistente

În perioada ianuarie 2016 – august 2017, doi români au produs o pagubă de 1,2 milioane de lire sterline după ce au „vândut” pe Internet produse și servicii care nu existau în realitate, scriu cei de la ziarulromanesc.net

Conform Poliției Metropolitane, Constantin Giba, de 24 de ani, și Robert Popescu, 36 de ani, se ocupau cu publicarea de anunțuri frauduloase pe Internet, pentru a atrage oameni din toată lumea să plătească sume mari de bani pentru bunuri și servicii inexistente.

Anunțurile publicate de cei doi erau plasate pe site-uri de profil și făceau referire la mașini, tractoare, vacanțe și închirieri de locuințe.

Românii deschiseseră mai multe conturi în Marea Britanie pentru a primi banii de la victime. Conturile au fost înființate la sucursale bancare, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, precum cărți de identitate, pașapoarte și facturi false la utilități.

Giba a înregistrat cinci societăți cu răspundere limitată în Marea Britanie, cu ajutorul cărora a deschis 18 conturi bancare de afaceri, unde fondurile obținute ilegal erau spălate. Banii erau trimiși către alte două conturi în euro, deschise la Eurochange, se mai arată în comunicatul dat de Poliția Metropolitană.

Popescu a deschis, de asemenea, un cont bancar la Eurochange, folosind un document de identitate românesc fals. Cei doi au fost arestați de ofițerii serviciului FALCON al Poliției Metropolitane, la domiciliul lor din Reading, pe 17 august 2017. Ambii au pledat vinovat la Curtea Coroanei din Harrow.

Giba a primit cinci ani și două luni de închisoare pentru conspirație și deținere de documente de identitate false (românești și slovace), iar Popescu a luat 11 luni de închisoare pentru spălarea banilor.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul ziarulromanesc.net