Potenza/Italia – Două false badande din România, au vrut să jefuiască un bătrân italian de 70 de ani

Totul pare descris dintr-un film de acţiune. În data de 23 ianuarie 2018, carabinierii din Potenza au arestat în flagrant delict două femei, una de 24 de ani şi una de 41, cu antecedente penale, ambele de origine română, rezidente în cartierul Spagnoli din Napoli, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Totul s-a petrecut în urmă cu circa o lună, în zona Villa di Santa Maria din Potenza, când cele două femei au abordat un bărbat de 70 de ani spunându-i că sunt dispuse să-i ţină companie şi să îi ofere îngrijiri, atunci când va avea nevoie, motiv pentru care au facut schimb de numere de telefon.

Pe 23 ianuarie, bătrânul a fost contactat telefonic şi a acceptat cu naivitate compania celor două românce, care i-au cerut să doarmă în locuinţa sa.

Imediat, pensionarul le-a primit şi a fost de acord cu rugăminţile româncelor, apoi s-au dus şi s-au închis în apartament cu bătrânul, la periferia nordică a localităţii Potenza.

Escroacele i-au cerut mâncare şi în timp ce bătrânul s-a dovedit a fi ospitalier, arătându-se doritor să gătească, l-au întrebat dacă are aur. Obţinând un răspuns negativ, au început
să-i răvăşească casa, căutând peste tot obiecte preţioase de furat.

Cunoscându-l pe bătrân si ştiind că este singur, câţiva vecini au devenit bănuitori din cauza prezenţei unei maşini care însoţise aşa-zisele îngrijitoare. Bănuind că ceva nu este în regulă, au alertat 112 şi în câteva minute, o patrulă a ajuns la locuinţă şi femeile au fost constrânse să deschidă uşa carabinierilor, fără a reuşi să ia nimic.

Odată duse la cazarmă şi percheziţionate, a fost găsit în posesia lor, un flacon de Alcover, medicament în general utilizat pentru abstinenţa de la alcool, dar care poate produce efecte asupra sistemului nervos cum sunt ameţelile, cefaleea, somnolenţa şi sedarea.

Operaţiunile militarilor s-au încheiat cu arestarea celor două în flagrant delict pentru infracţiunea de tentativă de furt calificat.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul gazetaromaneasca.com