Un primar din Spania, vinde casele abandonate cu doar 1 EURO – Video

Nu este o glumă de prost gust, este o informaţie adevarată. Totul se întâmplă în Ollolai Nuoro, o localitate din regiunea muntoasă Barbagia de pe insula Sardegna, unde ai de vânzare case abandonate la un preţ simbolic de numai 1 euro, scriu cei de la emigrantul.it

„Sistemul funcţionează astfel: proprietarii de case abandonate sau nefolosite, pentru care proprietatea reprezintă doar un cost, donează casele primăriei, apoi primăria le introduce în circuitul caselor la 1 Euro în favoarea cumpărătorilor care devin proprietari cu angajamentul de a le restructura şi utiliza.”,explică primarul localitaţii Ollolai, Efisio Arbau.

Principala preocupare şi îndatorire a noilor proprietari: trebuie să investească în locuinţă pentru a o restaura cel puţin 25.000 de euro.

Primarul speră că în acest fel să stopeze efectul de depopulare a localităţii şi să revitalizeze comunitatea din Ollolai.

În ultima jumătate de secol, populaţia lui Ollolai a scăzut de la 2.250 la 1.300.

loading...

Sursă VIDEO: Tv2000it  Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul emigrantul.it