Anunţ de ultimă oră despre legea pensiilor din România. “Este o prioritate şi trebuie să o adoptăm cât mai repede!”

Nicio zi fără explicaţii! Cam asta este deviza preşedintelui PSD, Liviu Dragnea în ceea ce priveşte viitoarea şi prea mult discutata “Lege a Pensiilor”.

Într-o intervenţie la Antena 3, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că legea pensiilor este o prioritate pentru Guvern şi trebuie adoptată cât mai repede. Deşi Liviu Dragnea i-a cerut să prezinte explicaţii când este nevoie, ministrul Muncii susţine că nu va da date din legea pensiilor până când aceasta nu va fi prezentată coaliţiei, scriu cei de la observator.tv

“În momentul în care coaliţia va da OK-ul pe legea pensiilor, noi o vom prezenta public. Până atunci nu voi da niciun fel de date din lege, dar este o prioritate în actul de guvernare şi trebuie să o adoptăm cât mai repede”, a spus ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a dat de asemenea asigurări că o nouă creştere a punctului de pensie în luna iulie este deja aprobată.

„Dacă am fi respectat legea pensiilor, așa cum este ea, am fi avut o scădere a punctului de pensie și nu o creștere a lui. Punctul de pensie, noi l-am crescut încă de la 1 iulie, la 1.000 de lei. Nu am dezavantajat pensionarii. Pensia minimă a crescut la 1 iulie 2017, de la 400 de la 520 de lei, avem o creștere de 30%, apoi am avut o creștere pentru luna iulie 2018, punctul acesta este deja aprobat, este o creștere cu 60%, fața de punctul în care noi am preluat guvernare. Din februarie, s-a eliminat CASS-ul și impozitul pe venit, care a ajuns la 0, iar de la data de 1 iulie 2017, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei. Noi am făcut mod prin acte normative, care sunt în vigoare și am făcut-o legal, pentru a crește pensiile”, a spus ministrul Muncii.

Sursă FOTO. Citiţi continuarea si mai multe informatii interesante pe portalul observator.tv

1 Comment on Anunţ de ultimă oră despre legea pensiilor din România. “Este o prioritate şi trebuie să o adoptăm cât mai repede!”

  1. Sunt multe alte prioritati la care trebuie sa va ganditi.

Comments are closed.