Un bărbat a făcut închisoare 63 de ani. În ziua eliberării a declarat că nu doreşte să plece, de ce?

Cazul lui Paul Geidel Jr. a ţinut prima pagina a publicaţiilor din America, fiind cunoscut ca deţinutul care nu a dorit să plece din puşcărie, scriu cei de la protv.ro

Paul Geidel Jr. este deţinutul care a executat cea mai lungă pedeapsă în închisoare, din istoria SUA. Acesta a fost încarcerat în anul 1911, la vârsta de doar 17 ani, fiind acuzat şi găsit vinovat pentru crimă de gradul doi.

Geidel a fost închis la celebra închisoare Sing Sing, şi putea fi eliberat în 1926, după doar 15 ani de sentinţă, însă un juriu l-a declarat mental inadecvat pentru a fi eliberat.

Astfe, bărbatul a stat în închisoare până în anul 1974, când a fost eliberat condiţionat, însă, având 80 de ani şi neavând nicio rudă la care să se ducă, a declarat în faţa comisiei că nu vrea să fie pus în libertate, aşa că a fost băgat înapoi după gratii.

Geidel a rămas în închisoare încă 6 ani şi a refuzat facilitatea eliberării la 86 de ani, trăind încă 7 ani într-un azil pentru bătrâni. A murit la vârsta de 93 de ani şi a avut o viaţă petrecută numai în puşcărie.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul protv.ro