O fetiţă de 12 ani a decis să recurgă la sinucidere pentru că i-a venit menstruaţia. A fost umilită de profesoară şi nu a mai rezistat …

Putem spune cu certitudine că lumea este nebună de tot… fetiţele de 12-23 ani sunt cele care ajung să se simtă jenate, în momentul când debutează pubertatea şi le vine pentru prima dată menstruaţia. Un astfel de lucru este firesc şi cât se poate de „normal” într-o lume „normală”.

Cazul de mai jos ne dezvăluie că nu peste tot, gesturile celor de lângă noi sunt normale. Acest eveniment i-a adus însă sfârşitul unei fetiţe de 12 ani din India, care a murit după ce i-a venit menstruaţia, notează BBC India. Simţindu-se umilită de profesoara ei, fata nu a putut suporta ruşinea şi s-a sinucis, scriu cei de la infostiri.net citând teotrandafir.com

Micuța s-a aruncat de pe o clădire din apropierea casei, lăsând un bilet în care și-a explicat gestul. Ea a scris că profesoara a umilit-o la școală după ce a observat pete de sânge pe uniformă.

Profesoara a rugat-o pe fată să arate petele în fața clasei, conform declarațiilor mamei sale. Femeia crede că fata s-a sinucis din cauza profesoarei, iar acum o are pe conștiință.

„Nu ştiu de ce se plânge profesoara de mine. Nu înţeleg de ce mă hărţuieşte şi mă torturează în felul ăsta”, a scris fata în biletul de sinucidere. „Mamă, te rog iartă-mă.”

„Profesoara nici măcar nu a luat în calcul că erau şi băieţi în clasă. Fiicei mele i-a venit menstruaţia când era la şcoală, sâmbăta trecută. Când i-a zis profesoarei, a primit o cârpă de praf pe post de absorbant. Apoi, profesoara a dat-o pe fata mea afară din clasă. Cum să supui o fetiţă de 12 ani la o astfel de umilinţă?”, a declarat mama fetei la BBC Tamil.

Prima menstruație poate fi un moment destul de greu pentru orice tânără, susțin psihologii. Fetițele trebuie pregătite dinainte pentru a face față situației delicate.

Vizitele la ginecologi sunt recomandate, dar și discuțiile cu mama. Multe tinere se simt umilite atunci când le vine ciclul, iar una din cauzele acestei rușini este și lipsa de pregătire din partea părinților, lipsa de comunicare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii pe portalul infostiri.net