Atenție! Românii care au lucrat cel puțin trei ani în statele U. E., beneficiază de o primă de instalare de 12.500 lei

Majoritatea românilor plecaţi în străinătate nu au cunoştinţă de legislaţia din România când vine vorbe de drepturile băneşti ce li se cuvin. Din cauza faptului că legislaţia României este extrem de “stufoasă”, majoritatea românilor plecați la muncă peste hoare nici nu au idee despre drepturile pe care le au și de care ar putea profita din plin, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it

Potrivit Legii nr. 76/2002, românii care au lucrat cel puțin trei ani în alte state ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European și vor să se întoarcă în România pot cere o primă de istalare.

„Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, este explicat în actul normativ.

Potrivit avocat.net, prima de instalare presupune o sumă de 12.500 sau de 15.500 de lei și poate fi cerută după ce v-ați întors acasă și v-ați angajat în localitatea de domiciliu ori reședință sau în localitățile învecinate acesteia.

Pentru a intra în posesia banilor există și o condiție foarte importantă. Potrivit sursei citate, localitatea trebuie să facă parte din planul național de mobilitate, pe care îl puteți accesa AICI.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ro.internazionale.il24.it