Un român a fost AMENDAT după ce i-a zis unui poliţist pe Facebook că ”E un BOU”!

O întâmplare mai puţin fericită a păţit-o un bărbat din Galaţi, după ce a jignit un poliţist pe Facebook, scriu cei de la stireazilei.com citând portalul news.ro. Bărbatul cu pricina a fost amendat cu suma de 200 de lei, după ce a postat un comentariu pe Facebook cu referire la un poliţist din cadrul Secţiei 3 de Poliţie, numindu-l „un bou de poliţist de la a 3-a”.

Legea 61/1991, republicată în 2014, arată la articolul 2, punctul 1, că „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice” constituie contravenție.

O astfel de faptă se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Cazul gălățeanului nu este primul de acest fel. În ultimul timp, mai mulți cetățeni au fost amendați după ce i-au jignit pe Facebook pe polițiști sau pe jandarmi.

În decembrie 2017, Cristian Mihai Dide, unul dintre protestatarii vocali din Piața Victoriei, a fost amendat cu 900 de lei deoarece i-a jignit pe Facebook pe jandarmii veniți să îl protejeze pe liderul PSD Liviu Dragnea când acesta a mers la DNA.

Cristian Mihai Dide i-a numit „sclavi”, “jandami de că***” și „scursurile societății” pe jandarmi, iar instituția a considerat că a fost lezată „demnitatea și onoarea” Jandarmeriei Române.

„A postat în mediul virtual, pe pagina personală a reţelei de socializare Facebook Cristian Mihai Dide cu acces publicului, expresii jignitoare şi vulgare la adresa lucrătorilor Jandarmeriei Române care şi-au desfăşurat activitatea la sediul DNA în data de 21.11.2017, lezând demnitatea şi onoarea instituţiei Jandarmeriei Române”, a anunțat la acea dată Jandarmeria Română.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stireazilei.com