Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu: “cei care nu au cotizat minimum zece ani nu vor primi statut de pensionari …”

Duminică seară, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, fiind invitată într-o emisiune de televiziune, a făcut o dezvăluire halucinantă: “cei care au pensia minimă și nu au cotizat minimum zece ani nu vor primi statut de pensionari, iar autoritățile vor decide ce se va întâmpla cu ei”.

Astfel, Lia Olguța Vasilescu a oferit detalii despre noua lege a pensiilor, aflată acum în stadiu de proiect:

În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani, nu au un stadiu minim de cotizație. Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că aceștia i-au prins din urmă pe cei care au cotizat 15-20 de ani. Ei vor avea un statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție, nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalți care au cotizat peste 10 ani nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei, a spus ministrul Muncii în timpul misiunii „Subiectiv”

Creșterile de pensii se vor face numai pentru pensionarii din a doua categorie. Cei care au pensia minimă se vor numi asistați sociali.

Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat, a mai explicat Lia Olguța Vasilescu la Antena3.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro