VIDEO: Cum fabrica DNA Ploiești, DOSARE la comandă…

Este incredibil, cum cea mai “corecta” institutie a statului roman a ajuns sa fabrice dosare pentru ca “dusmanii politici”, ca sa intre la puscarie. Fostul deputat Vlad Cosma a prezentat mai multe probe audio și video despre cum unitatea de elită a DNA Ploiești, fabrica dosare la comandă. Și cel mai grav este că procurorii nu făceau asta de capul lor, ci având girul proprurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, scriu cei de la gazetadespania.es

Conform luju.ro, deputatul Vlad Cosma povestește cum în anul 2015 a fost șantajat în sediul DNA Ploiesti, să formuleze un denunț și să fabrice o serie de probe pe care să le trimită la sediul DNA, prin fax și prin poștă.

Deputatul Vlad Cosma dovedește cu înregistrări audio realizate cu un ceas, fotografii si probe video despre cum a fost constrâns de procurorii DNA, Mircea Negulescu și șeful acestuia, Lucian Onea, de la DNA Ploiești, să trimită o anonimă din Republica Moldova, însoțită de documente plăsmuite, care să fie folosite într-un dosar penal în care s-a încercat arestarea fostului premier Victor Ponta și a deputatului Sebastian Ghiță.

Pe înregistrarea audio se poate auzi cum procurorul Mircea Negulescu vorbește de un plan de fabricare de probe, și afirmă în mai multe rânduri că vrea sa-l ”paradească” pe deputatul Sebastian Ghiță, că vrea să îi ia toți banii și, poate cel mai grav, că are acceptul atât a șefului său direct, Lucian Onea, cât și al ”Doamnei K” de la București, după ce, cu o zi înainte, precizase că vrea să-i prezinte ”schema” lui Kovesi.

Vlad Cosma prezintă, de asemenea, înregistrări cu procurorul șef al DNA Ploiești Lucian Onea, în care i s-a cerut să rectifice niște tabele inventate, după ce s-au constatat “erori” în ele, în sensul că acele tabele cu votanți, au fost fotografiate cu un aparat foto care purta o dată anterioară alegerilor din 2014, respectiv 2012, și trebuiau refacute prin eliminarea datei care arunca în aer “acuzarea”. În schimbul denunțului la comandă, Vlad Cosma arată prin înregistrări audio că a obținut bunăvoința lui Lucian Onea de a-l lăsa pe tatăl său, Mircea Cosma, să părăsească țara.

loading...

Sursa VIDEO:Lumea Justitiei Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informatii gazetadespania.es