Mesajul unui băieţel de 8 anişori pentru a-şi ajuta mama bolnavă de cancer la sân

Lilia Plaiu este din oraşul Căuşeni şi suferă de cancer la sân de gradul IV. Aceasta necesită de urgenţă o intervenţie chirurgicală la o clinică de specialitate din Turcia, scriu cei de la poatenustiai.ro

Lilia este mamă a doi copii de 8 ani şi 1 an şi jumătate, iar situaţia financiară precară nu-i permite să meargă în Turcia, deoarece tratamentul trebuie plătit şi valorează 30.000 euro.

Banii îi sunt necesari pentru tratament – chimioterapii, intervenţie chirurgicală şi bineînţeles pentru familia Lilianei, care va trebui să suporte şi cheltuieli adiţionale pentru a avea grijă de ea pe durata tratamentului.

„Ce ai putea face pentru mama ta bolnavă dacă ai avea doar 8 ani? – Doar sa te rogi la oamenii necunoscuţi, ca să te ajute să o salvezi. Faceţi cunoştinţă, el este Iulian, are 8 ani, el este frate, nepot şi fiu. El este fiul Liliei, mămica diagnosticată cu cancer mamar. O boală cruntă care îl poate lipsi pe Iulian de mamă. El nu ştie de unde se ia această boală, de ce a ales-o pe mămica lui şi de ce mama lui care avea un păr lung şi bogat acum poartă batic. El ştie doar că o vrea pe mama alături de el. Ştie că vrea să-i simtă mirosul dimineaţa, vrea să fie sărutat când vine de la şcoală, vrea lucruri simple pe care orice copil le simte, le are şi le preţuieşte. Să-l ajutăm să-şi salveze mama. O mamă pentru Iulian şi Pavel”, este mesajul care a fost distribuit pe rețeaua socială.

Pentru familia Liliei, care este plină de durere, sunt bani enormi, mai ales că au de crescut şi doi copii. Să încercăm să-i întindem o mână de ajutor acestei mame care vrea să trăiască pentru a fi lângă cele mai dragi fiinţe din viaţa sa – copilaşii.

Cei care nu vor rămâne indiferenți o pot ajuta pe Lilia Plaiu donând prin intermediul caritate.md. Totodată, puteţi expedia un SMS cu conținutul „lilia” la: 9002 (abonaţii Unite), 1 SMS – 45 MDL; 2910 (abonaţii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL; 2910 (abonaţii Orange), 1 SMS – 45 MDL.

De asemenea, puteţi suna la numărul 090009002 (abonaţii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei, sau puteţi plăti prin automatele de plata Qiwi, selectați compartimentul ‘E-money’, după care accesați ‘BPay’ și întroduceți codul ‘17002076’.

Citţi mai multe informaţii interesante pe poatenustiai.ro şi pe stirilocale.md