Românii inventivi au început afaceri de milioane de euro în sufragerie sau garaj. Explozia comerţului online i-a îmbogăţit peste noapte…

Inventivitatea românilor nu ţine cont de nimic când vine vorba de a face profit şi mai ales de ambiţia de a reuşi. Nu toate afacerile din lume au fost începute în clădirile turn, în lux si bogăţie, majoritatea giganţilor economiei de astăzi îşi au începuturile lor destul de timide în garaje sau garsoniere, scriu cei de la observator.tv

Aceştia au creat firme cu cifre de afaceri de ordinul milioanelor de euro. Au avut ambiţie, puţină inspiraţie şi au prins momentul ideal. Cel mai mult au fost ajutaţi de explozia comerţului virtual, care le-au adus zeci de mii de clienţi.

Cu timiditate, optimism şi multă speranţă a început şi povestea afacerii de succes a familiei Drăgan. El era român, iar ea suedeză. Amândoi erau îndrăgostiţi de lumea modei. Afacerea lor cu haine pentru copii s-a născut în garajul casei din Stockholm, unde locuiau.

Se întâmpla acum 5 ani, iar de atunci afacerea a explodat. La fabrica pe care au ridicat-o de la zero în Găeşti se produc mii de articole vestimentare, iar vânzările zilnice depăşesc 15.000 de euro. Internetul a avut un rol cheie.

La 20 de ani şi Daniel Henegariu a înţeles care este viitorul comerţului. Din sufrageria lui din Sebeş, a pus bazele unuia dintre cele mai profitabil site-uri de piese auto din România. Doar anul trecut, a avut o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de euro. În 2017, românii au făcut cumpărături online de TREI miliarde de euro.

loading...

Citeşte mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv