Poliţia Naţională Spaniolă a DEZMEMBRAT cea mai PUTERNICĂ REŢEA ROMÂNEASCĂ de PROSTITUŢIE, din EUROPA

Cea mai mare reţea de prostituţie românească care functiona în Uniunea Europeană, a fost prinsă şi anihilată de către Poliţia Spaniolă. Reţeaua îşi avea sediul în Spania şi prin operaţiunea de dezmembrare a acesteia, s-au arestat 11 persoane, dintre care șapte pe teritoriul spaniol și patru în România, scriu cei de la romanidiaspora.com

Gruparea criminală funcţiona simultan în mai multe orașe spaniole și românești, iar presupusul lider al rețelei, poreclit “Becu”, a căzut printre cei arestați. În timpul acţiunii au fost eliberate treisprezece victime, iar reţeaua işi desfăşura activitățile în Germania, Republica Cehă, și România.

Anchetele au început în noiembrie 2015 și au fost prelungite până în acest an. În procedura judiciară din Spania, presupusa persoană responsabilă de aceasta organizație este poreclită “Becu”, care și-a început cariera criminală în 2000 în România.

Mai târziu, când Romania a aderat la Uniunea Europeană, a avut posibilitatea de a se deplasa liber pe teritoriul european și a inițiat recrutarea femeilor în diferite orașe din România, cum ar fi Dambovita, Arges si Prahova, si mai târziu sa mutat în Republica Cehă să practice prostituția. În acest fel el a înlăturat alte grupuri rivale de proxeneți.

În România, capii reţelei de prostituţie aveau diverse structuri de spălare a banilor care au fost efectuate prin intermediul companiilor controlate, prin cumpărarea de proprietăți și vehicule de ultimă generație.

loading...

Banii câştigaţi erau aduşi în ţară prin emisari care călătoreau în România şi care îi transportau în numerar, dar şi prin intermediul unor societăți parteneri de coletărie. Cercetările extinse pe o perioadă de doi ani şi jumătate, au stabilit că reţeaua era ajutată de participarea în România a unei retele de ex-polițiști români pentru a evita controlul poliției și a facilita activitățile organizației.

Membrii reţelei erau criminali profesioniști, care îşi etalau nivelul de trai foarte ridicat, prin vilele de lux în care locuiau, maşinile de lux deţinute, dar şi cheltuielile mari investite în alcool, droguri şi jocuri de noroc.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate pe portalul romanidiaspora.com