VIDEO – Misterul muntelui Chan Da Ya, care “face ouă din piatră”, la fiecare 30 de ani.

Natura ascunde mistere pe care omenirea nu le va descoperi niciodată. Frumuseţea naturii este dată uneori, nu numai din priveliştea oferită, ci şi din cauza misterelor pe care ea le ascunde. Cercetătorii se folosesc de multe ori de tehnologia modernă pentru a afla adevărurile despre fenomenele “ciudate” pe care avem percepţia de a le observa, dar nu avem puterea să ni le explicăm. Un munte neobișnuit situat în provincia Guizhou din China îi uimește pe cercetători de generații întregi. Muntele este numit Chan Da Ya.

În limba mandarină, acest nume se traduce prin „faleza care depune ouă”. Într-adevăr, stânca este pe atât de bizară pe cât sugerează numele său…, sciu cei de la portalul incredibilia.ro citând kknews.cc

Formaţiunea stâncoasă are 20 de metri lungime şi produce în mod misterios „ouă de piatră” de generații întregi. Nimeni pâna acum nu a reușit să explice de ce.

Conform poveştilor spuse de indigenii Shui din satul Gulu Zhai, trebuie să treacă 30 de ani pentru ca formațiunile care seamănă a ouă, să se dezvolte. În apropierea stâncii, există un sat despre care localnicii spun că acest fenomen a fost ciudat dintotdeauna.

Foarte mulţi oameni, vin aici să facă pelerinaje la stâncă, pentru a atinge „ouăle zeilor”. Oamenii cred că acestea poartă noroc.

În satul acesta, trăiesc 125 de familii și aproape toate au cel puțin câte un „ou” de piatră expus în casă. Sătenii venerează aceste „ouă”, pe care le consideră semne ale norocului și prosperității.

De-a lungul timpului, vestea ca muntele face ouă, l-a făcut să devină o atracție turistică populară, datorită fenomenului inexplicabil. Din nefericire, multe dintre „ouăle” căzute au fost furate și vândute de către vânătorii de comori.

Formațiunile care se formează, au o culoare albastru închis și seamănă cu ouăle de dinozaur. Acestea au dimensiuni diferite, unele dintre ele fiind mai mici şi pot fi ţinute în mână, iar altele pot să ajungă până la greutatea de 300 de kilograme!

Muntele Chan Da Ya deține cea mai mare concentrație de astfel de „ouă”, însă presa locală susține că există și alte secțiuni ale muntelui unde acestea cresc. Majoritatea ies pe o parte a muntelui, la fel ca în Chan Da Ya. Altele atârnă de la înălțime, precum cuiburile de viespi.

Geologii trebuie încă să confirme cercetările privitoare la cauza acestor „ouă”. Testele au arătat că regiunile muntelui în care cresc „ouăle” sunt compuse din stâncă de calcar, care se erodează ușor.

Totuși, „ouăle” sunt alcătuite dintr-un tip de rocă mult mai dură. Acesta este motivul pentru care ele rămân chiar și după ce stânca din jurul lor se erodează.

Se crede că pietrele s-au format cu milioane de ani în urmă, în timpul perioadei cambriene. Experții nu pot explica, însă, cum ceva care s-a format acum 500 de milioane de ani iese la suprafață abia astăzi.

Până în zilele noastre, nu s-a găsit o explicaţie plauzibilă care să poată explica faptul că pietrele au forma perfect rotundă.

Poate că știința va reuși cândva să afle exact, motivul pentru care acest munte bizar produce aceste „ouă” misterioase.

Sursă VIDEO: The Planet Express Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul incredibilia.ro