Într-o singură noapte a anul 2016, hackerii au reuşit să fure peste 800.000 de euro, realizând cea mai mare spargere de bancomate din istoria României

Ţinută până acum secretă, cea mai mare spargere de bancomate din istoria României, a fost realizată într-o singură noapte din anul 2016, atunci când hackerii au reuşit să fure peste 800.000 de euro.

Costin Raiu, directorul global al echipei de Cercetare şi Analiză de la Kaspersky Lab, a declarat pentru reporterii Observator, că băncile din România sunt frecvent ţinta hackerilor, iar una dintre instituţiile bancare importante a fost compromisă în 2016.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au deschis un dosar penal şi chiar au prins un suspect care în prezent se află în închisoare. Este vorba despre Dmitrii Cvasov, care face parte dintr-o reţea de hackeri ruşi care, şi despre care există dovezi că, în anul 2016, a atacat sistemul de bancomate al celor de la Raiffeisen Bank.

În noaptea aceea, banca a pierdut controlul tuturor bancomatelor din România după ce hackerii au trimis un mesaj băncii din partea Băncii Centrale Europene.

Conform celor de la observator.tv care citează portalul bzi.ro, hackerii au dat comenzi de la distanţă bancomatelor şi au reuşit să golească 32 de ATM-uri din oraşe din întreaga Românie, inclusiv din Bucureşti.

Din cauză că gruparea care a golit bancomatele nu era foarte numeroasă, paguba a fost doar de 860.000 de euro. Va rămâne în istorie, faptul că într-o singura noapte, mai bine zis în doar câteva ore, din bancomatele unei bănci au dispărut aproximativ 3,8 milioane de lei.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv

1 Comment on Într-o singură noapte a anul 2016, hackerii au reuşit să fure peste 800.000 de euro, realizând cea mai mare spargere de bancomate din istoria României

  1. minunat, as fi luat parte si eu!

Comments are closed.