VIDEO – Jandarmii montani au fost dotaţi cu Dacia Duster pe şenile

Grupul Renault a lansat Dacia Duster pe şenile, iar modelul se afla la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi urmează să ajungă în Poiana Braşov, unde va fi folosită de jandarmii montani, scriu cei de la newsbv.ro

Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, se are în vedere achiziţionarea unui astfel de dispozitiv şi pentru jandarmii montani din alte localitaţi.

„Dacă, de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se va aproba achiziţionarea acestor şenile şi pentru colegii din alte localitaţi, de la Predeal de exemplu, vor beneficia şi ei de o astfel de maşină”, a explicat, pentru BraşovTV.com, purtătorul de cuvânt al I.J.J. Braşov, Ciprian Aldea.

Şenilele fac parte dintre-un kit şi se montează foarte simplu în locul roţilor normale.

Potrivit producatorului, o maşină dotată cu acest tip de dispozitiv poate parcurge cu uşurinţa orice tip de teren şi poate să atingă o viteza de 60 km/ora.

loading...

Fiecare dispozitiv cântăreşte 111 kg şi poate fi folosit într-un interval de temperaturi cuprins între minus 40 de grade şi 60 de grade Celsius. Potrivit sursei citate, valoarea şenilelor este de aproximativ 13 mii de euro.

Sursă VIDEO: webTVBrasov Foto: IJJ Brasov Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul newsbv.ro