Spania – Două minore au fost vândute de sora lor mai mare la două clanuri de ţigani, pentru 20.000 de euro – VIDEO

O vorbă românească spune: “A fugit de dracu şi a dat de tacsu”, cam aşa s-ar traduce povestea ce urmează. Două două minore de naționalitate română, în vârstă de 16 și 17 ani, au fost eliberate de Poliția Națională Spaniolă din mâinile a două clanuri de ţigani, care le cumpărase de la sora lor mai mare cu câte 10.000 de euro fiecare, scriu cei de la gazetadespania.es

Cele două copile au fugit din casa părinților din Pozaldez (Valladolid), după ce tată lor le-a abuzat sexual și s-au refugiat la sora lor mai mare care locuia în Zamora. Numai că, odată ajunse acolo, în loc să aibă grijă de ele, sora și soțul ei s-au gândit să facă ceva bani, așa că au negociat vânzarea lor către două clanuri de țigani.

Una dintre fete a fost vândută în localitatea Morales de Toro (Zamora) și, deși era bolnavă, nu a putut primi asistență medicală, deoarece, cumpărătorul ei nu a considerat necesar acest lucru. Cealaltă soră a fost vândută unui clan stabilit în Pozaldez (Valladolid). După eliberarea sa, s-a constatat că aceasta suferise abuzuri sexuale din partea soțului surorii sale mai mari.

Ancheta a început în luna noiembrie a anului trecut când polițiștii au aflat de existența unor români de etine rromă, stabiliți în localitatea Morales de Toro, care ar fi vândut doi copii altor clanuri vecine, pentru care au încasat câte 10.000 de euro.

Odată ce minorele au fost localizate și toți membrii clanurilor au fost identificați, agenții au efectuat un dispozitiv operativ în ambele locații. Au fost înregistrate descinderi simultane care au dus la arestarea a șapte persoane și eliberarea celor două minore.

loading...

În prezent, tinerele se află într-un centru de primire din Comunitatea Autonomă Castilla y León.

Sursă VIDEO: Gazeta de Spania Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Spania, pe portalul gazetadespania.es

Două minore de naționalitate română au fost vândute de sora lor pentru 20 000 de euro