O infirmieră româncă angajată la un spital din Padova, a furat de pe cardurile pacienţilor internaţi, suma de 50.000 de euro

Infirmiera româncă se numeşte P.A.V., are vârsta de 33 de ani şi este angajata a unui spital din Padova. Aceasta a fost arestată de către carabinieri, cu acuzația că a sustras circa 50.000 de euro de pe cardurile bancare ale pacienților internați în spitalul unde aceasta lucra. Românca a fost prinsă de carabinieri în flagrant, în timp ce scotea bani de pe cardul unui pacient, iar totul a fost filmat de camerele de luat vederi.

Totul a început atunci când un bătrân de 77 de ani a făcut un denunţ la poliţie în momentul când şi-a dat seama că în perioada în care a stat internat la spitalul din Padova „Opera Immacolata Concezione” din via Toblino, i-au dispărut de pe card sume de bani pe care el nu le-a cheltuit, scriu cei de la rotalianul.com citând Il Secolo d’Italia.

În urma denunțului, carabinierii au organizat un flagrant și au urmărit-o pe femeia româncă în timp ce fura cardul bancar al bătrânului, ca mai apoi să o vadă pe aceasta cum merge la un bancomat din apropierea spitalului pentru a sustrage banii de pe card. Odată ajunsă la bancomat, însă, imediat după ce a scos banii, carabinierii au blocat-o și au pus-o sub arest.

Conform celor relatate de carabinieri, infirmiera româncă ar fi aplicat această tehnică nu numai asupra pacienților din spital dar și asupra colegilor de lucru și persoanelor din anturajul său, furând cardurile bancare ale acestora, de pe care apoi a prelevat zeci de mii de euro.

Potrivit sursei citate, numai din contul bătrânului de 77 de ani femeia ar fi prelevat în doar câteva zile, în luna ianuarie, suma de 9.500 de euro, în șase operațiuni diverse. La acestea se adaugă și alte operațiuni de cumpărare făcute cu cartea de credit a unui bărbat marocan de 56 de ani, o cunoștință de-a femeii românce, pentru un total de 2.550 de euro. În alte 2 ocazii, femeia ar fi extras de la pacienții spitalului, folosind aceeași tehnică, mai multe sume a căror total depășește 30.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Femeia a fost astfel arestată și condusă în penitenciarul din Verona, în așteptarea procesului.

Sursă VIDEO: Rotalianul – Revista românului din Italia Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com