O badantă româncă din Italia, a fost bătută de fiul asistatului. Bătrânul îngrijit a chemat carabinierii: „Veniți repede, o bate pe badanta mea!”

O badantă româncă a fost lovită cu palmele de către un italian de 70 de ani, acesta fiind fiul unui bătrân de 90 de ani, la care era angajată românca. Bătrânul asistat, s-a speriat atât de tare de ceea ce se întâmpla în faţa lui, încât a chemat carabinierii ca să ceară ajutor și să o apere pe femeia care are grijă de el de dimineață până în seară, informează cei de la rotalianul.com citând iltirreno.it.

A fost bătrânul de 90 de ani cel care a sunat la 112: „Veniți repede, o bate pe badanta mea!” Și o patrulă de carabinieri s-a grăbit să ajungă în via Medaglie d’oro din Massa Carrara, găsind bătrânul invalid la pat și femeia încă în stare de șoc pentru ceea ce i se întâmplase. După o ceartă violentă, fiul bătrânului și-a pierdut cumpătul și a lovit femeia cu palmele de mai multe ori, învinuind-o că nu și-a făcut datoria cum trebuie și cum i s-a cerut. Chiar dacă bătrânul asistat a susținut mereu opusul.

Carabinierii chemaţi la faţa locului, l-au interogat pe fiul bătrânului, numai că acesta nu i-a convins pe carabinieri. Femeia a declarat că cearta a pornit de la bani, în momentul în care au început să discute despre retribuțiile care îi revin de drept și că nu ar fi fost prima dată când avea loc o astfel de ceartă, mai aprinsă. Dar niciodată fiul bătrânului nu o mai lovise până atunci.

Bătrânul în vârstă de 90 de ani a luat apărarea badantei sale, povestind carabinierilor cât de bine este îngrijit de către aceasta. Singura care este mereu lângă el când mănâncă și când are nevoie de atenția necesară impusă de boala sa. El a confirmat carabinierilor că au existat deja alte certuri, dar că niciodată nu se mai ajunsese la bătaie. „De data aceasta mi-a fost teamă”, a concluzionat el. Mai ales că bietul bătrân, imobilizat la pat, nu putea să facă nimic pentru a-l opri pe fiul său, doar să urmărească scena. Printre altele, a declarat că pe îngrijitoarea sa o cunoaște de câteva luni și că nu a auzit-o niciodată plângându-se de ceva cu rudele sale. Pe scurt, el i-a luat apărarea femeii, dând toată vina pe membrul familiei sale.

După ce toate lucrurile au fost spuse şi puse la punct, situația a revenit în cele din urmă la normal, iar atacatorul s-a întors la domiciliul său, bătrânul rămânând doar cu femeia care îl îngrijește. Aceasta i-a pregătit prânzul și l-a așezat înapoi în pat, așa cum obișnuiește în fiecare zi, într-o luptă continuă cu boala și neputința omului ajuns aproape de capătul vieții sale.

loading...

De reţinut că, badanta româncă şi bătrânul de care are aceasta grijă, au refuzat să depună plângere împotriva atacatorului, mai ales că femeia a declarat că nu vrea să plece de lângă bătrânul care o tratează ca pe o fiică.

Autor articol: Daniela Stoica Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com