Arhimandritul Ioanichie Bălan, povesteşte în cartea “Istorioare duhovniceşti”, cazul ŞOCANT al tinerei care a înviat la propria înmormântare

Un caz uluitor s-a petrecut in comunitatea de pe Valea Bistritei, in anii 1934-1935, si care a ramas adanc inradacinata in memoria satenilor. O tanara de 20 de ani, necasatorita si care pastea oile pe munte, a ramas intr-una din zile insarcinata cu un taran din sat. Fiindu-i rusine de copilul din flori pe care il purta in pantece si speriata sa nu afle parintii, fata si-a provocat un avort si si-a ucis pruncul inainte de a se naste, scriu cei de la cuochiipetine.ro citând portalul wowbiz.ro

Cativa ani mai tarziu, fata s-a imbolnavit si a murit, luand secretul cu ea pe lumea cealalta. In ziua inmormantarii, in timp ce fata era dus de familie si alaiul de oameni, in frunte cu preotul, spre groapa, raposata a miscat putin capul si a inceput sa vorbeasca, spre uimirea tuturor.

“Parinte, parinte, vino incoace… nu te teme! Cu sfintia ta am treaba… Eu am facut un pacat mare in viata si m-am rusinat sa-l spovedesc. Dar pentru ca am avut evlavie la Maica Domnului, ea s-a rugat pentru mine inaintea Mantuitorului si mi-a trimis sufletul in trup, ca sa-mi spovedesc pacatul pe pamant, caci pe pamant l-am facut…”

Lumea uimita, s-a retras afara, iar fata s-a marturisit la preot de pacatele sale, cu multe lacrimi. Satenii s-au adunat ingroziti in jurul ei si au inceput sa o intrebe despre viata de dincolo, daca exista Rai si cum arata Dumnezeu.

“Cum este dincolo, nu pot sa va spun. Atat va pot spune, ca asa cum este aici, pe pamant, unde fiecare este scris la primarie cu tot ce are, tot asa si dincolo, fiecare este scris la primarie cu tot ce are, tot asa si dincolo, fiecare este scris cu tot ce a facut, bun sau rau… Va rog cu lacrimi, sa fiti spovediti fiecare de toate pacatele, ca ce se dezleaga pe pamant, se dezleaga si in cer… Dincolo nu mai este pocainta si nici Maica Domnului nu se roaga pentru pacatosi. Tot ce ati facut pentru mine, rugaciuni si pomana sunt primite. Continuati!”, a mai spus ea.

loading...

Apoi, tanara a inchis din nou ochii si nu s-a mai trezit.

Povestea a fost transmisa din mosi-stramosi, iar ulterior, redata de Arhimandritul Ioanichie Balan, in cartea lui “Istorioare duhovnicesti”.

Cea mai teribila arma impotriva diavolului este iubirea si crucea.

Sursa FOTO. Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul cuochiipetine.ro