Hussein Khavari, azilant în Germania, a fost condamnat pe viaţa pentru uciderea unei tinere studente

Cu doar câteva zile în urmă, un tribunal din sudul Germaniei a condamnat la închisoare pe viaţă, un solicitant de azil care a recunoscut că a violat şi ucis în 2016 o studentă în vârstă de 19 ani, scriu cei de la ziarulromanesc.de citând dpa şi AFP.

Tânăra ucisă era Maria Ladenburger, studentă la medicină şi a fost înecată în apele râului Dreisam din oraşul Freiburg, situat în sud-vestul Germaniei, în octombrie 2016.

Hussein Khavari a devenit imediat suspectul numarul unu, recunoscând apoi că a consumat cantităţi mari de alcool şi substanţe interzise înainte de a o ucide pe femeie. El a declarat că, a tras-o pe Maria Ladenburger de pe bicicletă, a violat-o şi a sufocat-o cu o eşarfă şi apoi a aruncat-o în apele râului.

Sentinţa în cazul bărbatului este pedeapsa maximă posibilă în acest caz. Instanţa a constatat de asemenea că faptele sale sunt “deosebit de grave”, o definiţie penală care permite o încarcerare efectivă pentru mai mult de 15 ani. Acuzatul a recunoscut că a atacat victima “sub impulsul momentului”.

Hussein Khavari a sosit în Germania în noiembrie 2015, iar despre el se credea că provine din Afganistan. Acesta a afirmat pentru prima data că are 17 ani, însă apoi a recunoscut că a minţit pentru a putea beneficia de statutul de “minor neînsoţit”.

loading...

În urma unor expertize medicale s-a stabilit că acesta avea între 21 şi 29 de ani în momentul în care a comis crima.

După arestarea sa, s-a constatat că bărbatul aproape că a ucis o femeie de 20 de ani în Grecia, în timpul călătoriei sale din Afganistan. El a fost atunci reţinut, însă a fost apoi eliberat.

Anunţul privind violarea şi asasinarea unei tinere germane de către un solicitant de azil a stârnit indignare în Germania, la un an după decizia cancelarului Angelei Merkel de a primi în Germania câteva sute de mii de solicitanţi de azil, proveniţi în special din Siria, Irak şi Afganistan, informează Agerpres.

Sursa FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Germania, pe portalul ziarulromanesc.de