ROMÂN condamnat la 18 ani de închisoare. Acesta ducea tinere sărace din Republica Moldova, la prostituţie în cluburile din Spania

Cetăţeanul român era liderul unei grupări criminale din Spania care se ocupa cu trafic de ființe umane, trafic de copii și proxenetism. Acesta a primit 18 ani de detenție. Au mai fost arestaţi încă trei complici ai acestuia, numai că în urma procesului, aceştia au primit închisoare cu suspendare.

Procurorii spanioli acuză că-n perioada 2014 – 2015, românul a creat un grup criminal organizat. Acesta s-a aflat pe teritoriul României, Republicii Moldova și al Spaniei. Românul arestat care era capul grupării, avea ca ţintă principală, să facă cât mai mulţi bani din prostituție, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Pentru a “produce” cât mai mulţi bani, gruparea criminală racola fete tinere din Republica Moldova, fiind vizate cele care aveau o situaţie materială precară.

Concret, membrii grupării au identificat tinere cu o stare materială precară, cărora le-au perfectat actele și le-au transportat în Spania. Odată ajunse aici, fetele erau trimise în cluburi de noapte, unde practicau prostituția.

Opt tinere din Republica Moldova au fost ”recrutate”, printre care și o minoră.

loading...

Fetele erau obligate să se prostitueze timp de trei luni

Persoanele acuzate le-au cumpărat victimelor biletele de avion spre Barcelona și le-au obligat să se prostitueze timp de trei luni, în orașele Tarragona şi Salou din Spania.

Deși inițial, procurorii au pus sechestru pe imobilul unde a fost practicată prostituția și pe mașină, instanța a decis restituirea imobilului.

În prezent, procurorii au contestat sentința. Ei sunt nemulțumiți că pentru doi inculpați a fost încadrata fapta la ”proxenetism”, deși o încadraseră la ”trafic de ființe umane”. Pentru proxenetism, pedeapsa e mai mică. În plus, acuzatorii sunt nemulțumiți că nu a fost confiscat imobilul.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre românii din străinătate, pe portalul stiridiaspora.ro