Veste BUNĂ pentru mii de români! Din 1 aprilie se pot face investigații GRATUITE pentru depistarea hepatitei B și C

Începutul lunii aprilie este şi prima zi în care românii îşi pot face gratuit analizele pentru depistarea hepatitei B și C. La nivel naţional, Ministerul Sănătăţii doreşte să se ajungă în câţiva ani la eradicarea acestei boli ce macină mii de români.

Depistarea hepatitei B și C, va fi disponibilă în curând și prin intermediul medicului de familie, anunţa cei de la minister. Pentru fiecare set de analize, Casa de Sănătate, plăteşte în prezent, minim 1.000 de lei.

Medicii pecialiști sunt de părere că în cazul în care românii ar beneficia de noile terapii ce vindecă hepatita C gratuit, epidemia din țara noastră ar putea fi oprită în doi ani, scriu cei de la a1.ro citând ziare.com.

Potrivit unor statistici, peste 650.000 de români ar fi infectați cu VHC, iar 80 la sută dintre aceștia ar fi infecții cu replicare virală. De asemenea, infecția cronică cu VHC care nu este tratată corespunzător poate evolua, în timp, spre ciroză sau chiar cancer hepatic.

Astfel, începând din luna aprilie, analizele pentru depistarea hepatitei B si C vor fi gratuite, desigur, cu trimitere de la medicul de familie. Cei care au virusul hepatic isi vor putea face si investigatiile ulterioare gratuit, prin internare de zi, inclusiv cei cu hepatita D.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro