Cerşetorii ţigani din România au ajuns pe străzile din Canada – aceștia susțin că sunt „refugiați din Europa de Est”, unde sunt „persecutați”

Ceea ce au visat mulţi români şi anume ridicarea vizelor pentu Canada, iată că s-a întâmplat. Minunea se pare că nu va ţine mult, dacă în loc de muncitori, Canada va fi invadată de cerşetorii veniţi din România. Cu toate acestea, autorităţile canadiene au pregătite pentru cei care vor cu adevărat să muncească, zeci de mii de locuri de muncă ce asteaptă să fie ocupate.

Numărul cerșetorilor țigani de pe străzile orașelor din Canada a crescut, iar aceștia susțin că sunt „refugiați din Europa de Est”, unde sunt „persecutați”. City News a realizat un reportaj despre cerșetorii care au ajuns în Canada de la începutul anului, după ce vizele au fost ridicate.

„Multe dintre femeile cu care am stat de vorbă spun că sunt din România, mai exact de etnie romă. O cerșetoare pe nume Adelina ne-a spus că are doar 21 de ani și caută să obțină azil în Canada, după ce și-a lăsat acasă, în Craiova, fetița în vârstă de 3 ani. Ea susține că familia ei este discriminată în țara ei din motive etnice și că nu le este permis să meargă la școală sau să intre într-un restaurant”, notează City News.

Cele mai multe femei cerșetoare au ajuns în Canada în ultimele trei luni. De la 1 decembrie 2017, vizele pentru Canada au fost ridicate, iar românii care vor să își viziteze prietenii sau familia ori să meargă în scop turistic nu au nevoie decât de pașaport.

Sursă FOTO. Sursă VIDEO: CityNews Toronto Citiţi continuarea si mai multe informaţii interesante pe portalul de ştiri digi24.ro

loading...