ISTERIE NAŢIONALĂ – Un medic și-a publicat fluturașul cu salariul pe Facebook. Mesaj: „De acum, dragi colegi, când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”

Acum când medicii se pregăteau de grevă generală din cauza faptului că le-au fost scăzute salariile, Anca Mureșan, medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca și și-a publicat fluturașul de salariu pe Facebook, ca să arate că într-adevăr salariile medicilor au crescut substanțial în ultima lună: câștigă 11.242 de lei, cu tot cu o gardă suplimentară într-o zi de sâmbătă.

„Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron”, scriu cei de la frip.ro citând actualdecluj.ro.

Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a notat aceasta. Postarea doctoriței a stârnit o întreagă dezbatere după ce a fost distribuită de zeci de persoane. Aceasta a relatat cum în urmă cu câteva zile fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze doctoriței o sumă de bani, „o mică atenție”.

„Am intrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia să mă plătească. Nu mai merge așa… datoria statutului român este să își respecte cetățenii, medicii au primit niste salarii decente începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”.Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.

Tot mai mulți medici își fac publice veniturile majorate. Mulți dintre ei sunt în stare de șoc – nu le vine să creadă cât de mult le-au crescut salariile, în timp ce alți colegi de-ai lor din spitale au luat bani mai puțini și sunt foarte supărați. O asistentă din Urziceni a ajuns să câștige 5.593 de lei net, scriu cei de la antena3.ro.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul frip.ro

loading...