Statul român pune TIRUL pe ROMÂNII din STRĂINĂTATE, care vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă peste 1.000 de euro trimisă în țară

Românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă peste 1.000 de euro trimisă în țară, aceeași obigligație urmând a avea și cel care primește banii. Proiectul de lege a fost făcut public, pentru dezbatere publică, în luna ianuarie,  pe pagina Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Opoziția acuză majoritatea PSD-ALDE că dorește să confiște acești bani, scriu cei de la libertatea.ro

“În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţă-i şi pe cei de acasă şi anunţă toţi românii, ca să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară”, a anunţat Florin Cîţu, într-o postare, sâmbătă, pe Facebook.

Citește AICI proiectul de lege.

Proiectul de lege la care se referă senatorul PNL se intitulează LEGE pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative și a fost postat pe pagina Oficiului în luna ianuarie.

Potrivit proiectului, entităţile raportoare au obligaţia de a identifica şi evalua riscurile activităţii desfăşurate referitoare la expunerea la spălarea banilor şi la finanţarea terorismului luând în considerare factorii de risc, inclusiv cei referitori la clienţi, ţări sau zone geografice, produse, servicii, tranzacţii sau canale de distribuţie.

La capitolul III – Obligaţii de raportare, se arată că, ”pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.”

loading...

Capitolul IV intitulat Măsuri de cunoaștere a clientelei precizează că instituţiile de credit şi instituţiile financiare nu vor furniza conturi sau carnete de economii anonime, pentru care identitatea titularului sau a beneficiarului real nu este cunoscută şi evidenţiată în mod corespunzător.

Entităţile raportoare sunt obligate să cunoască identitatea entităţilor de la care primesc fonduri în cuantum mai mare decât echivalentul în lei a 1.000 de euro.
Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro