Gheorghe Mărmureanu: „Viitorul mare cutremur care se va produce în România se va simți pe toată Europa”

Controversatul subiect al unui viitor cutremur este dezbătut aproape zilnic. Se fac supoziţii, se emit teorii pe baza datelor stocate la Institutului Naţional de Fizica Pământului şi se caută soluţii ca populaţia să fie liniştită în privinţa unui cutremur în viitorul foarte apropiat.

Viitorul mare cutremur ce se va produce în România va fi de adâncime, asemănător celui din 1802, iar acesta va fi norocul ţării noastre, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, scriu cei de la antena3.ro citând Agerpres

Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

„Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Mărmureanu.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul antena3.ro