Atenţie ŞOFERI! – Talonul maşinii va fi suspendat automat dacă nu ai şi …

Ne-am obişnuit ca fiecare guvern nou să schimbe ceva în Legislaţia Rutiră. Multe lucruri s-au schimbat în bine, dar nu de puţine ori, am descoperit LEGI făcute de dragul de a face ceva … Lege NOUĂ: Talonul maşinii va fi suspendat automat odata cu expirarea ITP-ului! De când se aplica noua lege?

Din 20 mai, talonul maşinii va fi suspendat automat odata cu expirarea ITP-ului. Politia va retine actele şi placutele de înmatriculare pe loc, scriu cei de la auto-bild.ro

Acelaşi lucru este valabil şi dacă autoturismul a fost cumpărat sau vândut, dar nu a fost trecut pe numele noului proprietar în termen de trei luni de la înstrăinare.

Din 20.05.2018, daca sunteţi surprinşi în trafic cu ITP-ul expirat, poliţistul vă va reţine talonul şi placuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă FĂRĂ drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platforma sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR.

Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul auto-bild.ro