ATENŢIONARE pentru ROMÂNII din DIASPORA – ANAF vrea să pună popriri pe conturile celor care muncesc în străinătate

Guvernanţii aflaţi la putere se gândesc zi şi noapte cum să facă rost de bani mai mulţi la bugetul statului. Pentru a-şi realiza veniturile necesare, sunt dispuşi să recurgă la diferite tertipuri legale de colectare a banilor.

Românii care muncesc în străinătate şi care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor prevăzute de cadrul legal existent în România s-ar putea trezi cu popriri pe conturi, potrivit noului Cod de Procedură Fiscală, scriu cei de la newsar.ro

Pentru acest lucru nu mai trebuie decât ca ANAF să aibă acces la datele confidenţiale ale clienţilor băncilor, lucru care s-ar pute întâmpla cât de curând, la propunerea unui deputat din Cluj.

Propunerea vizează colaborarea ANAF cu peste 52 de bănci din întreaga lume, pentru prevenirea evaziunii fiscale şi, totodată, pentru facilitarea recuperării sub umbrela legii, a debitelor persoanelor care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor prevăzute de cadrul legal existent în România.

De reţinut este şi faptul că, românii plecaţi în străinătate au reuşit o performanţă notabilă. Pe parcursul anului trecut, aceştia au trimis în ţară aproape 5 miliarde de dolari, scriu cei de la stirileprotv.ro

loading...

Este, practic, un record al ultimului deceniu, după cum arată, un raport al Băncii Mondiale. Banii se regăsesc în consum, dar şi în piaţa imobiliară, pentru că cei mai mulţi cumpără case pentru bătrâneţe.

Dacă este să ne întrebăm, de unde a avut România cea mai mare creştere economică? – răspunsul vine inevitabil, de la sumele colosale trimise de cei ce lucrează în străinătate şi care astăzi se regăsesc în economia României.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul newsar.ro