A fost la un pas de moarte în războiul din Afganistan şi a fost trecut în rezervă cu o pensie de… 360 lei. „Am stat trei luni în comă, am suferit 85 de fracturi. Dar atât costă viața unui militar”

Povestea de viaţă a lui Miklos Tolnai este una incredibilă. A absolvit liceul militar, apoi Academia Militară şi a participat la 5 misiuni internaționale în teatre de război. La vârsta de 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav. Timp de 3 luni s-a aflat în comă, suferind 85 de fracturi, scriu cei de la constantadeazi.ro

Pentru că era foarte grav rănit, acesta a fost operat într-o bază militară americană din Germania (Ramstein), unde medicii au reușit să îi salveze viața. Ajuns în România, Miklos Tolnai a aflat că MApN l-a trecut în rezervă, oferindu-i pentru sacrificiul său o pensie de… 360 lei.

„Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă…”, a povestit aproape cu lacrimi în ochi cpt (r) Tolnai.

„Recuperarea psihică se face cel mai greu. Asta m-a durut cel mai mult, că eram neputincios. Atunci am realizat cât de scurtă poate fi viața și asta mi-a provocat panică. Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. Cel mai mult m-a durut atunci când am fost trecut în rezervă pierderea acelei legături cu camarazii. E o chestie specială. Faptul că îți bazezi viața pe cineva creează o legătură foarte puternică”, a mai declarat Tolnai.

După ce și-a revenit din punct de vedere medical, Miklos Tolnai a făcut o școală de bucătari la Londra, iar acum este bucătar într-un hotel din Iași. Declarațiile de mai sus, au fost făcute de fostul militar în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, unde participă în calitate de concurent.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul constantadeazi.ro