Oraşul cu cele mai scumpe apartamente din România – tendinţa pentru 2018 este crescătoare …

Cluj-Napoca rămâne în vârful topului pieţei imobiliare din ţară, cu cele mai mari valori ale locuinţelor. A devenit primul oraş din România în care preţurile apartamentelor au depăşit nivelul de dinainte de criză, cu mai mult de 1.400 de euro/mp, scriu cei de la romania-actualitati.ro

În anul 2017, preţul apartamentelor a crescut, în medie, cu 10%, iar anul 2018 va aduce noi creşteri. Clujul rămâne cea mai dinamică şi mai scumpă piaţă locală pentru locuinţe, spune Ioana Oltean, fondatoarea uneia dintre cele mai mari agenţii imobiliare din Cluj-Napoca.

Ioana Oltean: Preţul mediu al apartamentelor depăşeşte în Cluj-Napoca 1.400 de euro/mp, ajungând şi la peste 2.000 de euro în centrul Clujului.

Contrar faptului că în prima parte a anului 2018 s-au acordat mai puţine credite decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, cererile se menţin la un număr crescut.

Într-adevăr, creşterea ROBOR, care a ajuns la peste 2%, creează puţină panică şi clienţii se hotărăsc mult mai greu să achiziţioneze un imobil;; în schimb, cererile dezvoltatorilor pentru proiecte imobiliare, respectiv terenuri autorizate, sunt mult mai mari decât oferta de pe piaţă.

loading...

Nu doar preţul locuinţelor a crescut, ci şi preţul clădirilor de birouri şi cel al clădirilor industriale. Specialiştii în domeniul imobiliar cred că această tendinţă va fi menţinută cel puţin până la finalul anului.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul romania-actualitati.ro