Operațiune de amploare a poliției din Germania. Mii de români sunt anchetați pentru că au încasat ilegal ajutoare sociale

Este bine de ştiut, faptul că mii de români s-au folosit de statutul de oameni săraci şi au încasat ajutoare în bani, de la statul german. Numai că, ceva nu a mers bine la unii şi acum sunt anchetaţi de poliţişti, sub acuzaţia de fraudare a serviciilor sociale.

Autoritățile germane au declanșat o mega-operațiune în Essen, Duisburg, Gelsenkirchen și Hagen, pentru a-i prinde pe cei care fraudează serviciile sociale, concentrându-se în principal pe imigranții din România și Bulgaria, scriu cei de la ziarulromanesc.de citând Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Cu acuzația de abuz de prestații sociale, poliția a declanșat un control pe scară largă în numeroase edificii, în patru orașe din bazinul Ruhr. La Essen, Duisburg, Gelsenkirchen și Hagen, datele cu privire la beneficiari trebuie să fie comparate cu situația de fapt. ”Se examinează condițiile de viață ale destinatarilor ajutoarelor sociale”, a declarat Christiane Schönefeld, șeful direcției regionale a agenției federale de muncă.

În particular, au fost verificate mii de persoane proveniente din Europa de Est, în special din România și Bulgaria. S-a descoperit că în luna ianuarie 2.374 români și 3.754 bulgari au beneficiat de ajutoare suplimentare, în ciuda faptului că pentru a le primi, ar fi trebuit să fi plătit contribuții de asigurări sociale. În plus, au fost examinate cazurile a 4.145 de angajați cu minijob, care primesc ajutoare fără drept.

Au fost controlați mulți angajatori care „sunt suspecți că facilitează obținerea ilegală de ajutoare sociale și care angajează lucrători ilegal”, a mai declarat Schoenefeld. În principal abuzurile de prestații sociale s-au întâmplat în orașe unde sunt disponibile numeroase locuri de muncă.

loading...

Au fost controlați angajatori care întocmesc contracte false, tocmai pentru obținerea de ajutoare. Au fost audiați interpreți care facturează servicii inexistente, sau proprietari care cer chirii foarte mari pentru numeroase persoane cazate în aceeași cameră, la aceeași adresă. Dauna e semnificativă în bugetul asigurărilor sociale. Poliția crede că abuzul sistematic de servicii sociale este operat de rețele criminale.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Germania, pe portalul ziarulromanesc.de