Veste importantă pentru pensionari! Dragnea și Dăncilă au HOTĂRÂT: Se schimbă DATA la care se vor plăti pensiile

Pensionarii au trecut anul acesta de sărbătoarea Paştelui, cu portofelele goale. Din această cauză, mai marii de la conducerea ţării s-au gândit să schimbe data la care se încasează pensiile. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că s-a luat decizia ca toate pensiile să fie plătite până în data de 15 a fiecărei luni, măsura urmând a intra în vigoare din iunie sau cel târziu din iulie, scriu cei de la telegrafonline.ro

„Am hotărât, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și pentru ca orice pensionar să știe când îi vine pensia, am decis ca toate pensiile să se plătescă până la data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română.

În 9 zile se efectuează procedurile și până în data de 15 se vor plăti absout toate pensiile. Rămâne să decidem din care lună va intra în vigoare. Noi ne-am dori să intre de luna viitoare în vigoare, adică din iunie, dar este posibil să intre abia din iulie”, a declarat Liviu Dragnea.

Referitor la întârzierea plăţii pensiilor în unele judeţe ale ţării din cauza Poştei Române, Liviu dragnea a declarat:

„Un subiect foarte important se referă la modul de plată efectivă a pensiilor către pensionari, a cash-ului către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română.

loading...

Şi sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate. De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul telegrafonline.ro