ITALIA – Se cere expulzarea româncei Janina Vasilescu – Este ”mult prea periculoasă pentru a rămâne în Italia!”

Numele româncei Janina Vasilescu a ţinut prima pagină a ediţiei online Tuscia Web în 28 mai 2012, când a fost arestată împreună cu concubinul italian, în urma unei operațiuni a forțelor de ordine italiene numită Drago, în care au fost arestate 40 de persoane pentru deținere și trafic de droguri, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it

Janina Vasilescu în vârstă de 40 de ani, a fost condamnată în data de 10 octombrie 2017, la 7 ani și 8 luni de închisoare, pentru că a sedus și șantajat un bărbat de 70 de ani din Soriano Nel Cimino.

Hotărârea nu a rămas definitivă, pentru că românca a făcut apel în așteptarea finalizărilor celorlalte procese în care este anchetată, inclusiv atacarea a doi bătrâni în localitatea Vetralla, fiind arestată în urmă cu șase ani.

În data de 19 octombrie 2017, a fost condamnat și concubinul italian al româncei, Django Barberio, la o pedeapsă cu închisoare de 7 ani și 10 luni. Cei doi, între anii 2013 și 2014 au reușit să sustragă victimei, suma de 13.000 de euro.

În timp ce îți aștepta sentința în cazul șantajului din Soriano, românca a intrat și a ieșit de mai multe ori din închisoare, iar în 13 iunie 2017 ea fost arestată pentru agresarea a celor doi bătrâni, frate și soră, din Vetrella. Janina Vasilescu i-a amenințat că îi va ucide și le va da foc casei.

loading...

După arest, ea a fost condusă la o închisoare pentru femei din Civitavecchia și după aceea a fost transferată la Rebibbia. În acest moment se află într-un centru din Ponte Galeria în Roma, în aștepaterea hotărârii dacă va fi expulzată din Italia.

Janina Vasilescu mai este acuzată și într-un alt episod mult mai grav, în care o româncă a fost violată și obligată să se prostitueze. Vasilescu, deși știa de această violență, nu a făcut nimic pentru a o salva.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul ro.internazionale.il24.it