ATENŢIE! Temuta GRIPĂ spaniolă izbucnită la începutul secolului XX, se poate întoarce şi va UCIDE, milioane de locuitori ai PLANETEI

O pandemie provocată de o banală răceală ar putea pune în pericol viața a milioane de oameni. Avertismentul este unul sumbru, iar echipa de la centrul Johns Hopkins Center, responsabilă cu Securitatea Sanitară în SUA, devoaleză că următoarea pandemie va fi una mortală, cu atât mai mult cu cât va fi extrem de contagioasă în perioada de incubație. Așadar, experții tarnsmit un mesaj clar: atenție la virusurile respiratorii!

Noua avertizare a specialiştilor este una foarte clară: Va pune în pericol populația si va ucide milioane de persoane!

Oamenii de știință cred că virusurile care se răspândesc pe calea aerului reprezintă un pericol mult mai mare pentru populația globală decat agenții patogeni responsabili de boli mortale precum zika sau Ebola, scriu cei de la adpres.ro citând dailystar.co.uk.

Echipa de la centrul Johns Hopkins Center, responsabilă cu securitatea sanitară în SUA, devoaleză ca următoarea pandemie va fi mortală cu atât mai mult cu cât va fi extrem de contagioasă în perioada de incubație. De fapt, specialiștii spun că are fi vorba despre un microb la care majoritatea oamenilor nu ar avea imunitate și pentru care nu ar exista niciun tratament.

Atenție la virusurile respiratorii!

Doctorul Amesh Adalja, de la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sanitară a declarat: ” Trebuie să fim atenți și să luăm în serios virusurile respiratorii!” Totuşi, oamenii de știință încearcă să dezvolte strategii eficiente de combatere a „bolii X” și a altor pericole care ameninţă omenirea. O nouă epidemie globală ar putea avea consecințe mortale de amploarea celor ale gripei spaniole izbucnite la începutul secolului XX.

Gripa spaniolă din 1918 …

A fost cea mai devastatoare epidemie din istoria umanităţii. A lăsat în urma sa mai multe victime decât toate valurile de ciumă din perioada medievală. Spre deosebire de celelalte tulpini virale de gripă, care au secerat în special vieţile bătrânilor, ale copiilor şi ale persoanelor cu sănătatea precară, cumplita gripă spaniolă de la începutul secolului trecut şi-a luat tributul de vieţi omeneşti din rândul adulţilor tineri şi sănătoşi. Astăzi, când posibilităţile de răspândire a unui virus mortal de gripă sunt mult sporite de amploarea şi complexitatea mijloacelor de transport moderne, spectrul unei pandemii gripale comparabile cu cea declanşată în 1918, înspăimântă pe bună dreptate orice om, scriu cei de la descopera.ro

Gripa spaniolă este un tip de gripă care a apărut în timpul Primului Război Mondial, fiind, se pare, aceeași boală cu gripa aviară de astăzi. A ajuns în multe țări o dată cu întoarcerea soldaților de pe front, afectând în principal tinerii și având o rată de mortalitate ridicată care a omorât între 50 și 100 milioane de persoane din toată lumea, între 1918 și 1919. Se crede că a fost una dintre cele mai letale pandemii, după „Moartea neagră”, din istoria umanității.

De reţinut că, numărul românilor care au decedat din cauza gripei în acest an, a fost de 112 pâna în luna martie 2018.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 112, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de realitatea.net. Ultima persoană care a murit din cauza gripei a avut condiţii medicale preexistente şi nu a fost vaccinată antigripal. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 ani, din judeţul Gorj, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, potrvit unui comunicat oficial.

Potrivit CNSCBT, de la debutul sezonului rece au fost confirmate prin analize de laborator 1.560 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind cu virus gripal tip B, respectiv 1.047.

Cele mai multe îmbolnăviri de gripă au apărut în Capitală, adică 465. Peste o sută de cazuri au fost în judeţele Iaşi (158) şi Constanţa (124), iar mai mult de 50 de cazuri s-au înregistrat în judeţele Olt (97), Argeş (96), Caraş-Severin (82), Bihor (62) şi Hunedoara (51). Sursă FOTO.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. ATENŢIE! Temuta GRIPĂ spaniolă izbucnită la începutul secolului XX, se poate întoarce şi va UCIDE, milioane de locuitori ai PLANETEI – Reporter Romania

Comments are closed.