Ministrul Sănătății este SPERIAT de faptul că: “Nu am rezolvat problema şpăgii din spitale. Cred că ne-a intrat în sânge”

Şpaga din spitale, este un subiect sensibil ce trebuie tratat ca atare. De ceva vreme, salariile medicilor au atins un nivel considerabil, în comparaţie cu cel al oamenilor de rând, iar problema şpăgilor se credea rezolvată, atâta timp cât un medic a ajuns să câştige de zece ori salariul minim pe economie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a atras atenţia că problema mitei din spitale persistă, menţionând că există unităţi medicale în care pacienţii încă mai dau medicilor bani în plic, fiind vorba despre un fenoment „intrat în sânge”.

„Nu am rezolvat problema şpăgii. Chiar astăzi citeam nişte elemente legate de faptul că există spitale unde se mai dă şpagă. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul”, a spus, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Pintea precizează că, deşi în unele spitale există chestionare prin care pacienţii pot evalua în mod anonim calitatea serviciilor prestate, nu toţi pacienţii au încredere în acestea.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul antena3.ro

loading...