9 ROMÂNI au MURIT într-un accident VIOLENT în Ungaria. Momentul impactului a fost transmis LIVE pe Facebook – VIDEO

Un accident deosebit de grav s-a petrecut ieri în Ungaria, în apropiere de Budapesta, unde un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa nouă români, scriu cei de la a1.ro.

Toate cele nouă persoane din microbuz – şapte bărbaţi şi două femei – au murit. Microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş. Șoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, ar fi făcut un Live pe Facebook, în momentul impactului.

În timp ce filma drumul, se vede cum bărbatul ajunge pe contrasens, camionul îndreptându-se spre el. Românii decedați erau originari din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș, scrie dej24.ro.

Potrivit unui comunicat MAE, până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

loading...

MAE mai transmitea că în acest caz a fost activată celula de criză, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Sursă VIDEO: Alba24.ro Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro