Guvernul Britanic a efectuat MAJORARI SALARIALE pe care trebuie sa le cunoasca si ROMANII.

Incepand cu anul 2015 si pana in 2020, guvernul britanic a decis ca in fiecare luna aprilie a fiecarui an, sa se faca majorari in privinta venitului minim national pentru salariati. In aceasta privinta, pana in 2020 salariul minim national trebuie sa ajunga la 9 lire/ ora pentru persoanele de peste 25 ani, scriu cei de la roineu.com

Tariful orar al salariului minim depinde de varsta si de categoria de munca – angajat sau ucenic. Comparativ cu salariul minim din 2016, in 2017 salariul minim a crescut cu 30 pence, ajungand la 7,5 lire/ora pentru salariatii care a implinit 25 ani. Pentru cei cu varsta intre 18 – 20 ani este 5,6 lire/ora iar pentru cei intre 21 – 24 ani este de 7,05 lire/ora.

Pentru cei sub 18 ani, nivelul minim garantat este de 4,05 lire/ora iar ucenicii vor primi minim 3,5 lire/ora. Pentru a obtine salariul minim pe economie, varsta minima este de 16 ani. De asemenea beneficiaza de venitul minim garantat si muncitorii ocazionali sau part-time, cum ar fi:

– Cei ce lucreaza ca zilieri sau sezonieri
– Lucratorii la domiciliu, platiti dupa numarul de articole pe care le produc
– Ucenicii stagiari cat si lucratorii agricoli, indiferent daca sunt britanici sau imigranti

Datorita cresterii salariilor cresc si celelalte venituri, cum ar fi diurna sau plata cazarii de catre agajatori, care creste de la 6 la 6,4 lire / zi. Aceste venituri se iau in calculul salariului minim garantat, spre deosebire de alte beneficii cum ar fi pentru mancare, masina de serviciu, abonamente telefonice sau voucere. Modificari vor suferi si veniturile pentru cresterea copiilor, al amenzilor rutiere cat si a taxelor auto.

loading...

In aprilie a mai intrat in vigoare si taxa de competente de imigrare care va fi platita de catre companiile care angajeaza muncitori straini calificati, in conformitate cu al doilea palier al sistemului de baza de puncte de imigrare. Angajatorii vor trebui sa plateasca o taxa de 1.000 lire pentru fiecare muncitor imigrant angajat. Pentru companiile mici si organizatiile de caritate taxa este de 364 lire sterline de persoana anual.

Sursa FOTO. Cititi mai multe informatii interesante despre comunitatea romanilor din Marea Britanie, pe portalul roineu.com