ANUNŢUL Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, despre BANII de PENSII şi SALARII

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a vorbit, joi seară la Antena 3, despre pensii şi salarii. Oficialul a fost întrebat dacă există bani pentru majorarea din luna iulie a acestui an.

Ministrul a dat asigurări că nu vor fi probleme în privinţa plăţii acestora şi a precizat că pensiile se vor mări cu 10% de la 1 iulie, impactul bugetar al măsurilor anunţate regăsindu-se în bugetul pe 2018.

“Absolut, se măresc pensiile cu 10% de la 1 iulie. Pentru fiecare măsură pe care am avut-o pentru acest an impactul bugetar a fost prevăzut în buget. Tot ce s-a promis pentru acest an se va face”, a susţinut Teodorovici.

“Sunt bani şi vor fi până la final de an pentru pensii şi salarii. Noi ne uităm foarte atent pe fiecare cifră – avem datele preliminare, vor fi mâine postate pe site-ul MFP, pentru că atunci este termenul legal – şi datele arată că suntem în graficul pe care l-am avut încă de la început de an, grafic pe baza căruia noi am şi estimat şi am aprobat în Parlament bugetul pe 2018.

Pot să fie fluctuaţii, când în zona de TVA, în zona de accize, în zone diferite, dar, per total, în acest an vom fi aşa cum ne-am angajat pe planul de încasări şi nu numai”, a declarat Teodorovici, la Antena 3.

loading...

Sursa FOTO.