Viorica Radu era de 10 ani BADANTĂ în Italia. A MURIT răpusă de o boală incurabilă, descoperită acum două luni

Ne mor românii prin străinătate, departe de casă, de pământul natal, de copii, de rude şi prieteni. Povestea ce urmează este una cu final nefericit, o poveste ce a marcat profund și pentru totdeauna viața a două femei românce din Italia.

Două femei, mamă și fiică, departe de casa lor și de pământul natal, plecate în lumea largă la fel ca noi toți, nu pentru bogății, nu pentru lux, ci pentru că acasă nici strictul necesar nu îl mai aveau, scriu cei de la rotalianul.com

Se aveau însă una pe alta, se ajutau și se sprijineau, asta până acum câteva zile în urmă, când mama, Viorica, s-a dus la cele veșnice. Aflase de doar două luni că suferă de o boală incurabilă, avea cancer la rinichi iar când primele simptome s-au făcut simțite și i-au dat de bănuit deja era prea târziu, medicii nu au mai putut face prea multe pentru a-i salva viața.

Viorica Radu era originară din județul Galați și lucra de 10 ani ca îngrijitoare în Italia, la Reggio Calabria, în sudul peninsulei. Acum zace la morga unui spital din Messina. Adina, fiica ei, nu are banii necesari pentru a o înmormânta.

Printre lacrimi Adina Mihaela Gheorghi, unica fiică a Vioricăi ne-a declarat telefonic: „S-a întâmplat totul în prea scurt timp, nu am avut timp să pun deoparte bani pentru așa ceva iar acum, mama, e la morgă, o țin acolo până voi avea banii necesari să o aduc și să o înmormântez aici, la Lazzaro.” (provincia Reggio Calabria, n.r.)

loading...

În ajutorul Adinei a sărit Beatrice, o prietenă bună de familie care a creat un eveniment pe Facebook având drept scop strângerea de fonduri pentru a oferi o înmormântare creștinească Vioricăi Radu.

În descrierea evenimentului putem citi:

Radu Viorica, o româncă din Reggio Calabria (cunoscută pe Facebook ca Viola Viola), în vârstă de 51 de ani, mamă și bunică, ne-a părăsit în noaptea de 21.05.2018 răpusă de cancer la spitalul „Papardo” din Messina, Italia.

Cerem ajutorul tuturor conaționalilor noștri să putem s-o aducem din spitalul de la Messina la Reggio Calabria pentru a-i face o înmormântare decentă. Cine poate dona, și 5 euro pot fi de ajutor fiicei sale disperate de pierderea mamei, ce se zbate pentru a strânge bani de înmormântare.

Vă mulțumim tuturor anticipat.
Dumnezeu s-o odihnească.

Pentru Viorica Radu, îngrijitoare româncă din Italia ucisă de cancer la 51 de ani, nu mai putem face nimic. Pe Adina, unica ei fiică, o putem ajuta însă în aceste momente dramatice să își plângă mama în pace și să o înmormânteze așa cum se cuvine.

Cine are posibilitatea și vrea să doneze, o poate face AICI.

Vă mulțumim!

Autor articol: Daniela Stoica Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com