Un deputat din Iaşi doreşte să schimbe modul de acodare a ALOCAŢIILOR pentru COPII – “Acei bani nu aparţin părinţilor”

Deputatul PSD de Iaşi, Silviu Macovei, a anunțat că depune o inițiativă legislativă care să facă imposibilă cheltuirea alocației pentru copii, pe alcool, țigări sau cafea. Conform iniţiativei legislative, alocaţiile copiilor ar putea să nu mai fie oferite în bani.

Proiectul legislativ susţinut de deputatul din Iaşi, prevede ca alocaţiile copiilor să fie date în bonuri speciale, care să le permită părinţilor să cumpere doar produse de care copiii au nevoie. În caz contrar, părinţii riscă amenzi usturătoare.

Astfel, alocația ar urma să se dea prin intermediul unor bonuri cu care se vor putea achiziționa doar produse pentru necesitățile copiilor.

„Am să susțin această inițiativă legislativă nu pentru a-i judeca pe unii români care trăiesc din alocațiile copiilor și nici pentru a complica un sistem de sprijin financiar oferit de Stat; ci fiindcă sărăcia și poate, câteodată, reaua voință îi împinge pe unii părinți să folosească banii din alocație pentru a-și finanța viciile. Iar acei bani nu le aparțin, ci copiilor lor!

Iar noi trebuie să ne asigurăm că acești bani sunt folosiți strict pentru nevoile celor mici!”, a explicat deputatul Silviu Macovei, potrivit observator.tv citând bunadimineataiasi.ro

loading...

Deputatul din Iaşi vrea ca alocaţiile pentru copii să fie distribuie pe bază de bonuri valorice speciale, tipărite cu elemente de siguranță, care să nu permită achiziția de alte bunuri decât cele care sunt folositoare celor mici.

Pe lângă amenzile ce vor fi date părinţilor care îşi cheltuie banii copiilor pe viciile lor, se vor acorda amenzi şi acelor comenrcianţi care acceptă trocuri sau alte moduri de folosire a acestor bonuri valorice pentru cumpărarea de băuturi alcoolice, țigări sau cafea.

“Este normal să cumperi pentru copil haine, rechizite sau mâncare, dar alocația nu trebuie să se mai ducă pe băutură!”, a conchis parlamentarul ieşean.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv