Alex este tânărul care îi duce GRATUIT la SPITAL, pe bolnavii care nu au bani de taxi

Într-o lume avidă după îmbogăţire, în România există un tânăr care face minuni printr-un gest simplu şi plin de omenie. În 2012, pe când era încă student, Alex Bobes trebuia să îşi ducă la spital mama grav bolnavă. Nu avea bani, iar taximetriştii nu s-au arătat dispuşi să facă acte de caritate, scriu cei de la stirileprotv.ro

Atunci şi-a dat seama câţi oameni neputinciosi – bolnavi şi săraci – au nevoie de sprijin. Un an mai târziu a făcut primul transport gratuit cu maşina lui.

Au trecut 5 ani de când ″taxi gratis″⁣ a prins viaţă, timp în care Alex a ajutat peste 200 de bolnavi. Unul dintre ei este Daniel, un bărbat care suferă de paraplegie spastică şi care locuieşte în Buftea.

″Nu mi-a venit să cred prima dată… E un înger pentru mine″⁣, spune Daniel.

″Greutățile lor sunt mai mari decât ce pot avea eu acum”, spune Alex.

loading...

După acelaşi principiu, de a face bine fără a aştepta ceva în schimb, se ghidează şi câţiva tineri din Cluj, care au dezvoltat în ultimii ani ″beard brothers and sisterhood″⁣ – o asociaţie care ajută bolnavii să ajungă la spital sau să îşi facă piaţa. Mai mult, tot ei au renovat locuinţe şi chiar unităţi de învăţământ.

Pe de altă parte, alţii ştiu că transportul bolnavilor poate fi o afacere profitabilă.

Internetul este plin de oferte pentru pacienţii care au nevoie de transport. Evident, contra-cost. În Bucureşti, tarifele trec de 100 de lei pentru un singur drum, iar dacă aveţi nevoie în provincie, preţul creşte direct roportional cu numărul de km. Şi dacă locuiţi într-un bloc fără lift mai scoateţi din buzunar câte 10 lei pentru fiecare etaj urcat.

Cei aflaţi în nevoie pot opta şi pentru transportul cu o ambulantă de stat, însă dacă nu au o urgenţă medicală pot aştepta ore întregi.

Până în prezent, peste 200 de pacienţi s-au bucurat de ajutorul venit din partea lui Alex.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro