Crimă în Anglia: Genu Armeanu a primit închisoare pe viață pentru că și-a omorât concubina din gelozie

Miercuri, 20 iunie 2018, o instanță din Londra l-a condamnat pe un român în la 28 de ani de închisoare pentru crimă. Genu Armeanu, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat în urma unui proces care a durat trei zile pentru că a ucis-o pe Elisabeta Lăcătușu. A fost nevoie de numai 15 minute pentru ca juriul să ajungă la un verdict unanim, scriu cei de la newsromania.net

Românul a primit condamnare pe viață, dar poate fi eliberat după minim 28 de ani. Elisabeta Lăcătușu avea 44 de ani când a fost omorâtă pe 3 ianuarie 2018, în jurul orei șapte seara.

A așteptat-o în acea seară în fața casei ei de pe Norfolk Road, Ilford, și a înjunghiat-o de 19 ori în abdomen și în gât și a plecat. Femeia a murit în câteva minute.

Ambulanța a ajuns după zece minute și timp de șase minute au încercat să o țină în viață, dar rănile erau atât de grave încât nu s-a mai putut face nimic.

Atât Genu Armeanu, cât și Elisabeta Lăcătușu erau bunici. Se cunoșteau din Vaslui de când erau copii. Cei doi s-au reîntâlnit în Anglia în 2015. Elisabeta locuia cu fiica ei în chirie într-un imobil. Genu Armeanu era persoana care colecta banii de chirie.

loading...

La sfârșitul verii lui 2017, arată Poliția Metropolitană, familia Elisabetei a aflat despre relația ei cu Armeanu, dar nu a fost încântată și astfel femeia a pus capăt relației.

Prima reacție a acestuia a fost că el se va sinucide, dar apoi a amenințat că o va ucide. Ea a încercat să-l calmeze, deși era înspăimântată, și a decis să nu meargă la poliție pentru că nu credea că va deveni violent.

La începutul lui decembrie 2017, prin fiica sa, Elisabeta i-a transmis lui Armeanu că vrea doar să fie lăsată în pace. La scurt timp de la despărțire, ea a spus familiei că bărbatul a început să o aștepte în fața restaurantului din Upton Park unde ea lucra. Din această cauză, un coleg a început să o ducă acasă noaptea târziu, la sfârșitul schimbului, cu mașina.

În timpul anchetei, polițiștii au descoperit că Armeanu o suna de zeci de ori zilnic sau îi trimitea mesaje spunându-i cât o iubește. A trimis chiar și familiei un mesaj în care spunea că o va omorî.

În ziua fatală, camerele de supraveghere l-au surprins pe Armeanu așteptând-o pe Elisabeta pe Norfolk Road. Imediat cum a văzut-o, a ieșit de după o dubiță și a întrebat-o ceva. Discuția părea calmă când brusc el a scos un cuțit și a înjunghiat-o.

Femeia a strigat după ajutor și s-a luptat cu el, dar Genu Armeanu a prins-o cu brațul stâng de cap și gât și a început să o înjunghie din nou. La un moment dat, Elisabeta a reușit să scape, dar bărbatul a fugit după ea și a prins-o. Este posibil să o fi înjunghiat din nou, apoi a împins-o și a plecat calm, lăsând la locul crimei cuțitul.

Atacul a durat 30 de secunde. La câteva ore după crimă, Armeanu i-a dat un mesaj unui prieten în care a spus că a omorât-o pe femeie. Acesta s-a dus cu informația la poliție.

Românul a fost arestat a doua zi dimineață din apartamentul său din Newham. În timpul procedurilor de amprentare Armeanu a spus: „Am fost împreună un an. Știu ce am făcut. Am făcut-o din dragoste. Am aflat că se vedea cu altcineva”.

Ofițerii l-au pus să descrie crima. „Nu sunt prea multe de spus, doar că am iubit-o atât de mult încât nu puteam trăi cu gândul că ea se vedea cu altcineva așa că m-am gândit să o omor. Asta e tot”, a declarat Armeanu.

Sursă VIDEO: ArchantLondon  Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul newsromania.net