Au torturat şi ars de vie, o româncă de 19 ani, i-au scos până şi dinţii din gură … Vinovaţii, un cuplu de italieni au primit închisoare pe viaţă.

Este incredibil până unde poate sa ajungă cruzimea unor oameni. Povestea începe acum 10 ani de zile, când românca de doar 19 ani, Paula Burci, a venit în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună decât în România. Atunci s-a întâmplat nenorocirea care a îngrozit comunitatea românească din zona Ferrae si nu numai, iar acum, două persoane au fost condamnate la închisoarepe viață, scriu cei de la italiadiaspora.it

Este vorba despre Sergio Benazzo si fosta sa iubită, Gianina Pistroiescu (foto). Cei doi se fac vionavați de moartea Paulei Burci, o tânără de 19 ani, care a fost torturată și, într-un final incinerată de către învinuiți.

Procesul a avut mai multe etape, trecând prin diverse instanțe care au decis aceeși sentință: condamnare pe viață. A venit însă o decizie ciudată a Curții Supreme de Justiție, care a retrimis dosarul al Rovigo, spre rejudecare.

Acum câteva zile, Curtea de Apel Veneția s-a pronunțat în aceeași manieră: condamnare pe viață pentru cei care au ucis-o pe Paula, după care i-au ascuns cadavrul.

A murit chinuită într-un mod greu de acceptat de mintea omenească: bietei tinere venită în Italia în speranța unei vieți mai bune i s-au scos până și dinții din gură. I s-a dat foc ca și cum ar fi fost o grămadă de paie. Sentința dată însă astăzi de Curtea de Apel Rovigo mai poate fi atacată, din nou, la Curtea Supremă. Rămâne de văzut ce se va decide atunci.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul  italiadiaspora.it