Birmingham / Regatul Unit – Românul Andrei Ilie a fost condamnat pe viaţă, după ce şi-a omorât patronul în prima zi de muncă.

Totul s-a întâmplat în data de 27 august, 2015, atunci când Andrei Ilie în vârstă de 22 de ani, a fost angajat de Masoud Esmailian, în vârstă de 46 de ani, să facă curăţenie şi să ajute la pregătirea mâncării, în localul său, Roma Pizza, din Birmingham, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Daily Mail.

Românul fugar, a fost căutat de autoritățile britanice şi apoi a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce l-a înjunghiat mortal pe patronul pizzeriei la care lucra, chiar în prima zi de muncă.

Ilie era vărul altui angajat din pizzeria și a spus că avea datorii, iar victimei i s-a făcut milă de el. La sfârşitul primei zile de muncă, Esmailian a ridicat încasările şi i-a spus agresorului că poate veni să locuiască în apartamentul său.

Românul a acceptat, dar când au ajuns la locuinţa bărbatului, Ilie l-a înjunghiat în piept. Crima s-a petrecut pe 27 august, 2015.

După ce l-a înjunghiat, suspectul şi-a schimbat hainele care erau îmbibate în sângele victimei, a luat încasările, iar victima, încă în viață, a învelit-o într-o pătură şi apoi a plecat. A doua zi, s-a întors în România, dar a fost arestat, fiind căutat pentru o infracţiune de tâlhărie.

loading...

Marţi, 26 iunie, românul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind obligat să ispăşească o pedeapsă de cel puţin 17 ani, până să aibă posibilitatea de a putea fi eliberat condiţionat, după ce a fost găsit vinovat de crimă, în urma unui proces care a durat nouă zile, la Tribunalul din Birmingham.

Poliţiştii au găsit un cuţit pătat de sânge şi un prosop, în timpul unei percheziţii la apartamentul care conţinea ADN-ul românului. De asemenea, Ilie a lăsat şi amprente la faţa locului.

În timpul procesului, cănd se afla deja în puşcărie, Andrei Ilie i-a scris o scrisoare mătuşii sale, în care şi-a recunoscut faptele, că l-a ucis pe Esmailian, dar a precizat că ar fi acţionat în legitimă apărare, patronul făcându-i avansuri sexuale. Numai că, potrivit poliției, cuțitul cu care a fost omorât Esmailian nu era din locuința acestuia, ceea ce a dovedit că românul în avea la el atunci când l-a atacat.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net