Dacă îţi place o CASĂ la ţară, de aici o poţi cumpăra cu suma a două salarii medii pe economie

Cine îşi doreşte o casă de vacanţă într-un colţ de rai, o poate cumpăra cu doar două salarii medii pe economie. În inima României, în satele părăsite din judeţele Sibiu, Hundedoara sau Mureş, locuinţe vechi cu arhitectură superbă, se vând chiar şi cu patru-cinci mii de lei, scriu cei de la observator.tv

Românii care se întorc din străinătate, bucureşteni sau chiar cei de la malul mării şi-au cumpărat case cu prispă – sau târnaţ, cum se spune în ţara Zarandului – construite pe dealuri împădurite, lângă un firicel de apă.

Gherdeal este un sat de poveste in Romania. Deşi nu prea vezi faţă de om pe aici şi ţi se pare că eşti la capăt de lume, acest sat este considerat un colţ de rai.

Satul se afla aproape de graniţa dintre judeţele Sibiu şi Braşov, imediat după satul Cincu. Aparţine de comuna Bruiu, iar aici mai traiesc doar 7 oameni.

În total sunt 112 case, însă cele mai multe au fost părăsite de familiile de saşi care au trăit aici. Atestat încă din 1.300, Gherdealul a fost pe vremuri un sat înfloritor. Aici se afla cu mulţi ani în urmă, o şcoală săsească, una românească, o grădiniţă, două biserici şi peste 300 de localnici.

loading...

Tot mai mulţi orăşeni sunt interesaţi să-şi cumpere un colţ de rai şi să se bucure de el măcar câteva săptămâni pe an. Cu toate că frumuseţea şi liniştea nu se compara cu nimic, noul locatar al satului, Daniel Mitrean, ne poveşteşte: “Pe internet, viaţa la ţară e frumoasă, dar, în realitate, e un pic mai crudă. Trebuie să cari apă cu găleata. În toamnă m-am repatriat. În acelaşi timp, pentru el (fiul lui). Vreau să crească în ţara în care am crescut şi eu.”

Până la urmă, “greutăţile” locuirii într-un astfel de loc uitat de lume, face parte din farmecul ce te captează încă de la început şi odată conştientizat momentul, se poate spune că, în satul Gherdeal este o linişte deplină, iar timpul se scurge la fel în fiecare zi.

Sursă FOTO. (Aurelian Neagu) Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv