Breaking News – Președintele României a semnat, astăzi, decretul de revocare din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de porcuror șf al DNA.

Într-un moment delicat, când toată ţara aştepta decizia preşedintelui partidului PSD, cu privire la începerea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta vine astăzi în zi de luni, cu mult aşteptata revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, scriu cei de la libertatea.ro

Astfel, președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvând al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

Președintele României a semnat, astăzi, decretul de revocare din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de porcuror șf al DNA. Președintele subliniază că lupta împtoriva corupției nu trebuie în niciun caz abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal de grup iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi. ”Indiferent de numele procurorului șef, această instituție are obligația de a-și continua activitatea”, a mai spus șeful statului, a anunțat, luni, Mădălina Dobrovolschi.

”În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare. Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept”, a spus Dobrovolschi.

Aceasta a menționat că, potrivit președintelui, ”într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate”.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro