Trei ROMÂNI au fost arestaţi în Italia. Aceştia furau bani de la bătrânii de pe stradă şi apoi fugeau cu maşina

Inventivitatea românilor pentru a face bani din muncă necinstită este de neoprit. Trei români au fost arestați la Pasian di Prato (Udine) pentru furturi de poliție în Gradisca d’Isonzo și poliția Comisariatului Monfalcone. Au fost prinși George Dragnea, 63, Gabriel Danut Dragnea, 29, și Gabriel Gheorghița, 41, toți cetățeni români în Italia fără adăpost, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Cei trei tocmai furaseră 50 de euro de la o bătrână din Pasian di Prato. Acesta nu era primul furt asupra unui pensionar, ei aveau o regulă de aur şi se foloseau mereu de pensionari pentru a le fura banii. În Monfalcone, banda de hoţi a jefuit o altă femeie în vârstă.

Datorită unor mărturii, anchetatorii au găsit mașina folosită de infractori, ajungând apoi la identitatea celor trei români. Ei sunt considerați responsabili și pentru alte lovituri, în Monfalcone, Portogruaro (Veneția), Sistiana (Duino) și apoi în Udine.

Cum acționa banda? Se apropiau de vârstnici, întrebându-i dacă ar putea schimba bancnote în monede pentru a plăti parcarea. Pensionarii care aveau încredere își deschideau portofelele, iar românii le furau banii cu dexteritate. Acum cei trei sunt închiși, iar poliția invită orice persoană care a fost victimă a acestui tip de furt să se prezinte imediat și să raporteze incidentul.

Puteți contacta carabinierii din Gradisca sau Poliția de Stat, Comisariatului Monfalcone; se poate suna și la 112.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate pe portalul gazetaromaneasca.com