NENOROCIRE! Au fost găsiţi îmbrăţişaţi pe fundul apei. Doi verişori de 11 ani din Vaslui, s-au înecat într-o groapă săpată cu doar câteva ore înainte

O drama de neimaginat s-a întâmplat ieri în satul Barboşi din comuna vasluiană Hoceni, unde doi verişori în vârstă de 11 ani, au murit înecaţi într-o groapă adâncă de câţiva metri, în care se colectează apa de la pâraie. Copii se numeau Alex şi Raul, iar în ziua fatidică se jucau cu mingea în apropierea gropii cu apă, scriu cei de la observator.tv citând vremeanoua.ro

Dramatic este faptul că groapa a fost săpată cu doar o zi în urmă, iar la 50 de metri se afla un buldozerist care nu a auzit însã strigãtele disperate ale copiilor.

Alex şi Raul, ambii de 11 ani, s-au dus miercuri, la amiază, la balta formatã artificial, în zona barajului care a aparţinut fostului CAP. Pentru că soarele ardea cu putere, cei doi verişori care veneau de la fotbal au crezut cã o baie în bãltoacă îi va rãcori.

Se pare cã primul care a intrat în apã a fost Raul, pentru cã pe malul bãlţii politistii si jandarmii au dat de tricoul si slapii bãiatului. Crezând cã nu este adâncã balta, copilul s-a aruncat în apã. S-a dus la fund, apa având o adâncime de aproape patru metri.

A reuşit să iasă la suprafaţă şi a început să strige la Alex după ajutor. Cu siguranţa acesta i-a întins o mână de ajutor si a fost tras şi el în apa adâncă de câţiva metri.

loading...

Cu toate că un bãrbat din sat, rudã cu cei doi copii, lucra pe un buldozer, pentru a amenaja digurile iazului, aflându-se la cel mult 50-60 de metri de baltă, acesta nu a auzit nimic ca să-l facă atent şi să meragă să-i salveze.

“Eu lucram pe buldozer, când i-am vãzut pe copii. Erau cei doi, Raul si Alex, iar mai departe erau încã doi copii, care nu au venit la mine. I-am întrebat ce fac pe acolo si mi-au spus cã veniserã sã joace fotbal si cã m-au vãzut pe buldozer, asa cã au vrut sã discute cu mine. Am stat cu ei cam cât am fumat o tigarã, dupã care le-am spus sã se întoarcã acasã, cã aici este de treabã si ei nu au ce cãuta acolo. I-am urmãrit cu vederea, în timp ce se duceau spre sat, pânã ce au trecut pe dig, dupã care am trecut din nou la treabã”, a povestit buldozeristul.

Vizionaţi filmul evenimentului şi citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv