Nenorocire MARE! Avea 2 ani şi a MURIT pentru că a băut otravă pentru purici: „E dulceagă şi acidulată, a crezut că e suc”

O dramă fără margini s-a petrecut de curând în comuna Văleni din Vaslui, după ce o fetiţă de doar 2 ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţã dupã ce a bãut Neostomosan, o soluţie extrem de toxicã, folositã la deparazitarea animalelor, scriu cei de la observator.tv

Totul s-a întâmplat luni seara, dupã ce copilul lãsat nesupravegheat de pãrinţi a băut câteva guri din sticla care conţinea o solutie folositã împotriva puricilor

Abia după o jumătate de oră, când micuţa aproape intrase în comă, mama acesteia a sunat la 112. Nu a avut răbdare să aştepte ambulanţa, şi-a luat copilul în braţe şi a fugit în întâmpinarea ei, pentru a mai economisi din timp.

Transportatã de urgenţã la Spitalul Judeţean Vaslui, fetiţa a fost stabilizatã. În momentul în care au urcat-o în ambulanţă, ca să o transfere la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, micuţa a intrat în stop cardio-respirator.

A fost resuscitată de cadrele medicale aproape douã ore, însă totul a fost zadarnic.

“Am lãsat fiola de Neostomosan pe frigider, apoi m-am dus în altã camerã. Dupã o perioadã scurtã de timp, soacra mea a luat fiola aia si a pus-o pe masina de spãlat, de unde fetita a reusit sã o ia. La început am crezut cã are probleme de constipatie, pentru cã a mai avut”, a declarat mama fetitei pentru presa locală.

Medicul Gabi Olaru, care a fost de gardã asearã, a declarat cã starea de sãnãtate a copilului era foarte gravã când a ajuns la spital.

“Fetita era în stare foarte foarte gravã. Am înteles cã a bãut substanta respectivã în jur de ora 17.00, iar la spital a ajuns la ora 18.00, în stare comatoasã.

Într-o orã, toxicul acela si-a fãcut efectul. Aceste substante organofosforice sunt dulci si acidulate, probabil copilul a crezut cã e suc. Am intubat-o, i-am fãcut spãlãturi, i-am administrat antibiotic, dar, din pãcate, nu s-a trezit”, a spus declarat medicul.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv